Griffin House

Yellow Pop Home Office

Yellow Pop Home Office

Griffin House

DESIGN CHALLENGES ADDRESSED:

Our client was in need of a home office. She was a new entrepreneur and needed a work space. Her initial idea was to convert her dining room into a dining room/office space so that she can still be able to interact with the family on the main level. They live in a town house, it wasn’t until we were nearly out the door the she said wait, she had another option that may work. Her husband who was also in on the meeting said that she was nearly in tears because he suggested this final spot to her and she was just frustrated with trying to create a home office and she didn’t want to feel like she was in the “basement”. The final room she showed us was on the bottom level of the townhouse, it’s where she keeps some of their work out equipment and a desk where she attempted to try to use before. She said it was dark, quiet and that she couldn’t see that space being turned into an office. Of course, as designers, our ears tuned up because we knew we could take on this challenge. She showed us the space and it was perfect!

DESIGN SOLUTIONS PROVIDED:

We saw the room and knew that was the perfect place for the office. We explained to her when working from home its great to have a space that feels separate from the other busy spaces so that she can really focus on her work. The room was large with 2 windows and a door to lead to a mini patio which had street views, in our eyes not dark at all. All she needed was a bright color palette and a designers touch. We ended up going with a bright yellow for an accent wall and we also selected a bright yellow fabric with a graphic print for a cheerful yet contemporary feel. Storage was a big concern for her as well so we added a credenza to match the desk which centralized the room. By placing the desk in the middle of the room we wanted it to really make her feel like this is her special space. Above the desk we mounted two colorful abstract paintings with yellows, purples, blues and greens to give the space a bright and fresh look. Because the room was so big we were also able to add a seating area right in front of the desk with two armchairs and an accent table where she can relax when she needs to take a break. On the accent yellow wall, we added a large antique silver mirror to create an airy feel, plus who doesn’t love a full-length mirror! This room was such a joy to design mostly because she had no idea the potential of this space, we were overjoyed that she was able to trust us to transform this room for her. She was so ever grateful that she now had a centralized home office space that she never wants to leave.

LOCATION

Griffin House

SHARE PROJECT
  • YEAR :
  • LOCATION : Griffin House
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :